Biološka zaštita od štetočina koji žive ili prezimljavaju u zemlji. | AgroKorpa
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Profile Pic
800.00RSD (Fiksna cena)

Biološka zaštita od štetočina koji žive ili prezimljavaju u zemlji.

  • Biološka zaštita od štetočina koji žive ili prezimljavaju u zemlji.
Opis
Cena : 800.00RSD (Fiksna cena)
Tip : Prodajem
Datum : 14/03/2021
Stanje predmeta : Kao novo - nekorišćeno
Garancija : Bez garancije
Lokacija : Baranda, Serbia

ŠTA JE MIKORAD INSEKTO 1.1

Micorad INSEKTO 1.1 je novo patentirano ime za METARIZIN. Mikorad INSEKTO je biološki aktivan kompleks (BAC) mikroorganizama sa insekticidnim delovanjem zasnovan na prirodnim sojevima gljive Metarhizium anisopliae. Pre više od 100 godina, izvanredni ruski mikrobiolog Ilja Iljič Mečnikov otkrio je u tlu gljivice Metarhizium anisopliae, koje mogu da zaraze insekte, pouzrokujući im prvo mikozu, a potom i smrt. Istovremeno, pokazalo se da su pečurke potpuno bezopasne za ljude, toplokrvne životinje, gliste, biljke i životnu sredinu. Za ovo svojstvo pečurke se nazivaju entomopatogeni (grčki entom – insekt).

Metarhizium anisopliae je entomopatogena gljiva koja živi u tlu svuda u različitim koncentracijama i razvija se na ostacima mrtvih insekata ili u kožama njihovih larvi. Postavlja se razumno pitanje: kako gljiva koja živi u zemlji može da uništi insekte koji se leti nasele na lišću ili pupoljcima? Stvar je u tome što štetočini insekata izlaze na površinu tek u proleće, čim sunce zagreje. I cele zime se kriju u zemlji ili na zemlji ispod biljnih ostataka. To rade žižci, krstonosne buve, larve testera, koloradske i malinaste bube, drugi insekti i štetočine (bube, žičani crvi, rovci) većinu svog života provode u tlu. Ovde ih napada gljiva Metarisium!

Kao rezultat, insekt umire ili izlazi iz zime toliko oslabljen da često ni ne proizvodi potomstvo, stoga se broj štetočina insekata nakon pojave gljivice Metarisium u zemljištu znatno smanjuje, a žetva, omiljeno cveće i drveće ostaju netaknuti.

Karakteristike: Sve karakteristike Namena Bioinsekticid / Biološki insekticid / Biološki pesticid / Insekticid / Đubrivo / EM-preparat Zemlja porekla Rusija Neto težina 50 gr. (pakovanje) Stopa potrošnje 5 – 10 gr. na sto kvadratnih metara, 1-3 g po litru Rok upotrebe 8 meseci / 12 meseci Uslovi skladištenja Čuvati na sobnoj temperaturi, u frižideru 12 meseci. Dozvoljen je prevoz na negativnim temperaturama do -45 ° C. Sastav mikrokapsule biomase gljive Metarhizium anisopliae, vitamini i faktori rasta, biljni ostaci nakon fermentacije.

Pomenite sajt agrokorpa.rs kada zovete prodavca da biste postigli povoljnu ponudu.

 Top