Za bolje korišćenje platforme, molimo Vas da koristite CHROME, FIREFOX, OPERA ili EDGE pretraživače.
Poljoprivredni proizvodi Organski proizvodi

Dijatomejska zemlja

300.00 rsd (Fiksna cena)

  • Dijatomejska zemlja
  • Dijatomejska zemlja
  • Dijatomejska zemlja
  • Dijatomejska zemlja
  • Dijatomejska zemlja

Opis

Cena : 300.00 rsd (Fiksna cena)
Tip : Nudim
Datum : 02/04/2019
Stanje : Kao novo - nekorišćeno
Garancija : Sa garancijom
Lokacija : Mali Crljeni, Serbia

Dijatomejska zemlja

Je sitni pesak napravljen od silikatne sedimente stene koja je nastala taloženjem ostataka dijatomeja. Dijatomeje su mikroskopske jednostanične vodene biljke poznate još i kao alge kremenjašice.

Najvažnija karakteristika dijatomejske zemlje je ogromna moć upijanja i apsorpcije, pa se zato koristi za filtriranje voda, pića, ulja, i raznih hemikalija a najvise kao insekticid. Dijatomejska zemlja je kao insekticid najkorištenija u čuvanju uskladištenih poljoprivrednih proizvoda (poput žitarica u silosima).

Zbog velike moći upijanja dodir dijatomejske zemlje sa insektom je smrtonosan za insekta. Naime, fosilizirana tijela (skeleti) građena su od amorfnog silicijskog dioksida. Lomljenjem, mrvljenjam, sušenjem i meljavom depozit prelazi u fini prah poput talka. Čestice dijatomejske zemlje hvataju se za tijelo insekta i oštećuju, pretežito adsorpcijom, zaštitni voštani sloj na telu insekta. Insekti gube vodu kroz oštećeni sloj i uginu zbog dehidracije. Dijatomejska zemlja ima i repelentno djelovanje na insekte.

Djeluje na sve insekte i za razliku od insekticida ne šteti ljudskom organizmu. Takođe ne reaguje ni sa drugim materijama.

U kućnoj upotrebi može se koristiti za zaštitu domaćih životinja od napasnika poput buva kod pasa i svih ostalih zivotinja ili malofaga kod kokoški. Dodatkom samo 2% u hranu domacih zivotinja dobija se smesa bogata mineralima koja u isto vreme otklanja i stiti od ponovnog nastanka crevnih parazita.

pakovanja su od 2 litra. priblizno 1 kg 061169993

https: //stil. kurir. rs/lepi-zdravi/68141/najmocniji-prah-na-svetu-jaci-od-sode-leci-telo-od-otrova-i-bolesti-cuva-organe-skida-sve-fleke

 

https: //www. bastabalkana. com/2017/07/dijatomejska-zemlja-mocni-prah-odlican-za-ljudsko-zdravlje-koristan-u-domacinstvu/

 

http: //ladylike. hr/vise/iznutra/zdravlje/dijatomejska-zemlja-jos-jedan-nacin-da-sacuvate-mladost-1859

 

https: //www. menshealth. rs/zdravlje/9453/cudesni-mineral-za-zdraviji-zivot-dijatomejska-zemlja

 

https: //cajeviza. com/razno/dijatomejska-zemlja-u-domacinstvu-kao-i-za-negu-koze-kose-i-noktiju/

 

 Lokacija

Slični oglasi

Vrh Android Aplikacija
Android Aplikacija